Site pictogram Pablovandermeer Webdesign

Checklist voor het kiezen van de perfecte bedrijfsauto

Ben je op zoek naar de ideale bedrijfsauto? Dan kan het zijn dat je met heel wat vragen zit. Zoals: waar moet ik allemaal op letten? En hoe zit het met de zakelijke autoverzekering? Kortom: keuzes, keuzes, keuzes. Maar geen nood, want we helpen je op weg. Met deze checklist kies je stap voor stap de zakelijke auto die het beste bij jou én je bedrijf past.

Zo vind je de juiste zakelijke autoverzekering

Als je zakelijk rijdt ben je verplicht om een autoverzekering voor zakelijk gebruik af te sluiten. Ook als je zzp’er bent. Wil je een bestelauto of vrachtwagen kopen? Dan heb je een bedrijfsautoverzekering nodig. Daarmee ben je ook onder werktijd goed verzekerd tegen schade die je per ongeluk aan anderen en andermans spullen veroorzaakt. Maak je zakelijke ritten met je eigen personenauto? Dan moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Goed om te weten: als je waardevolle bedrijfsgoederen en gereedschappen in je zakelijke auto vervoert, dan is het slim om je zakelijke autoverzekering aan te vullen met een eigen vervoerverzekering. Als je spullen schade oplopen of uit je bedrijfsauto worden gestolen, dan dekt deze verzekering namelijk de schadepost. Wel zo geruststellend.

Zó kies je de beste bedrijfsauto

Soms kan het aardig lastig zijn om een bedrijfsauto te kiezen die bij je budget en wensen past. Met dit stappenplan zorg je dat je niks belangrijks over het hoofd ziet.

Stap 1: Bepaal wat je budget is

De meeste ondernemers, zzp’ers en freelancers kijken bij het kopen van een bedrijfsauto vooral naar de prijs, zo blijkt uit onderzoek. Het bepalen van je budget is dan ook een goed startpunt voor je zoektocht, Je eerste selectie maak je aan de hand hiervan.

Stap 2: Bepaal wat je behoeften zijn

Zet vervolgens op een rijtje waar je bedrijfsauto allemaal over moet beschikken. Begin bij de noodzakelijke dingen: welke accessoires moeten erop en eraan zitten? Hoeveel kilometers denk je jaarlijks te gaan maken? Hoeveel zitplaatsen en bagageruimte moet de wagen hebben? En hoe duurzaam wil je rijden? Probeer je prioriteiten niet uit het oog te verliezen tijdens je zoektocht: kopen met je hart voelt in het begin misschien goed, maar vaak blijkt het achteraf toch niet de beste tactiek.

Stap 3: Ga voor de beste kwaliteit die je kunt betalen

Laat je niet verleiden door een leuke prijs: goedkoop is op de lange termijn meestal toch écht duurkoop. Een fijn geprijsd tweedehandsje kan allerlei verborgen gebreken hebben. En als er dure reparaties bij komen kijken kun je uiteindelijk meer geld kwijt zijn aan een voordelige occasion dan aan een iets duurder, kwalitatiever model. Wil je een tweedehands bedrijfsauto kopen en heb je weinig verstand van auto’s? Neem dan altijd iemand mee die er wel veel vanaf weet. En koop nooit een auto zonder een proefrit te maken.

Mobiele versie afsluiten